Bosna i Hercegovina

Code Sprint Izazov ili Code Sprint Mačiji kašalj?

Na prvom Code Sprint Izazovu programeri, dizajneri i podnosioci projekata su potpuno briljirali! Za samo 48 sati prve aplikacije i web platforme su ugledale svetlost dana. 

Proglašeni finalisti Izazova u Bosni i Hercegovini

Pred žiri Izazova u Bosni i Hercegovini je došlo 18 projekta koji se problemom korupcije, transparentnosti i odgovornosti nosilaca javne vlasti bave korišćenjem novih tehnologija. Žiri je ocenio projekte na osnovu prikupljenih glasova, održivosti, opisa tehnologije, potencijala za društvenu promenu, vremenskog okvira i ciljeva i mogućnosti izgradnje zajednice.

Glasanje je počelo!

Predlozi projekata su podneti i objavljeni sada je red na zajednicu da o njima da svoj sud! Glasajte za najbolje web/mobilne aplikacije koje rešavaju probleme korupcije i netransparentnosti nosilaca javnih vlasti u vašoj zajednici. Glasanje se završava 17. maja u ponoć.

Traže se programeri/ke i dizajneri/ke!

Nakon odabira po 7 finalista iz Srbije i Bosne i Hercegovine predstoji nam teži, ali i zabavniji zadatak - da sve projekte iz finala razvijemo za samo 48 sati! Zašto samo 48? Toliko je dovoljno motivisanim i kretivnim programerima/kama i dizajnerima/kama! Ako se prepoznaješ, prijavi se.