News

Traže se programeri/ke i dizajneri/ke!

News

Nakon odabira po 7 finalista iz Srbije i Bosne i Hercegovine predstoji nam teži, ali i zabavniji zadatak - da sve projekte iz finala razvijemo za samo 48 sati! Zašto samo 48? Toliko je dovoljno motivisanim i kretivnim programerima/kama i dizajnerima/kama! Ako se prepoznaješ, prijavi se.

Interesantan događaj koji nam predsoti u okviru Izazova na Balkanu je Code Sprint Izazov u razvoju veb aplikacija za projekte koji na inovativan način rešavaju probleme korupcije. U prethodne 3 nedelje na community boost_r sakupili smo najbolje ideje za veb ili mobilne aplikacije za društvene projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu. Sada se traže zainteresovani i motivisani developeri i dizajneri koji bi realizovali aplikacije pomoću kojih će se građani uključiti u proces donošenja odluka. 

Tokom 48 sati code sprinta sajtovi i/ili aplikacije će biti razvijani i pripremljeni za lansiranje krajem juna. Na završnom događaju, od ukupno 7 razvijenih projekata biće izabrana 3 najbolja koja će dobiti finansijski grant i tehničku i infrastrukturnu podršku za što uspešnije startovanje projekta.

Code Sprint u Beogradu će se održati 31.05 - 01.06. a u Sarajevu 25.05 - 26.05 u okviru Point koferencije.

Pozvani ste da se prijavite i odvojite nekoliko sati za sastanke sa organizatorima i partnerima, date svoje predloge i sugestije kako se projektne ideje mogu pretočiti u veb aplikaciju, a potom i da učestvujete u 2-dnevnom code sprintu. Pre Code sprinta biće organizovan jedan 2-časovni pripremna sastanak kako bi se upoznali sa projektima i odredili timovi.

Zašto biste učestvovali? 

Code Sprint je odlična prilika da u inspirativnom i napetom okruženju na brzinu razvijete nešto izazovno, društveno korisno i zanimljivo, sa novom ekipom i da se takmičite. Bićete povezani sa globalnim partnerima, za vaš rad će čuti najveći stručnjaci u IT sektoru i biće vam na raspolaganju nova mreža koju će činiti developeri, donatori, predstavnici civilnog sektora i državnih organa.

Prijavite se do 17.05.2013. tako što ćete popuniti kratak formular na sledećem linku: communityboostr.org/prijave-za-code-sprint

The picture above has been taken from FLICKR and published by hackNY under Creative Commons BY-SA licence

Datum

05/13/2013 - 08:56

Autor

Written by Admin