News

Proglašeni pobednici Balkanskih Izazova

News

Sinoć u 23:59h završeno je glasanje za projekte koji su aplicirali za grant od 5.000$.
Vašim glasovima izabrano je po 3 projekta iz Srbije i Bosne & Hercegovine.

Završeno finale Balkanskih Izazova
 
Sinoć u 23:59h završeno je glasanje za projekte koji su aplicirali za grant od 5.000$.
Vašim glasovima izabrano je po 3 projekta iz Srbije i Bosne & Hercegovine.
 
Projekti iz Srbije koji su dobili vaše glasove:
 
I MESTO

Niš 2.0 sa 414 glasova


Projekat ohrabruje građane da kao pojedinci mogu menjati propise i tražiti odgovornost javnih funkcionera koristeći zakonom propisanu instituciju GRAĐANSKA INICIJATIVA. Vlast možemo učiniti boljom samo ako javno iznosimo sve njene greške, tražimo odgovornost i nadziremo je da ih u budućnosti ne ponavlja. Sve zloupotrebe, korupciju i stranačko zapošljavanje građani će anonimno prijavljivati, a servis NIŠ 2.0 će od nadležnih tražiti istragu i odgovore.
 

II MESTO

Re-E-Lekcija sa 382 glasa

Slobodno, otvoreno i kreativno artikuliši svoje političke i vrednosne stavove! Izaberi afirmativnu, kritičku ili autorsku poruku: estetski šokiran, vrednosno uvređen, ekološki zabrinut, ili: estetski zadovoljen, vrednosno motivisan, ekološki ispunjen, fotografiši se i podeli sa zajednicom svoj stav!
 

III MESTO

Objektivno Bolje sa 371 glasom

Platforma koja za cilj ima da omogući da svako od nas, građana uzme učešće u rešavanju problema uklanjanja grafita mržnje u našem gradu. Na jednostavan način, korišćenjem modernih i danas lako dostupnih sredstava komunikacije pravimo most između nadležnih službi i građana.
 

Projekti iz Bosne i Hercegovine koji su dobili vaše glasove:

I MESTO

Centar 72 sa 678 glasova

Centar72 je jedinstveni informacioni sistem u Bosni i Hercegovini, koji će u roku od samo 72 sata riješiti građane komunalnih problema. Ovaj sistem će se koristiti za bolje upravljanje opštine i jačanje partnerstva između lokalnih vlasti i građana. Cijeli sistem je osmišljen da bi bio na usluzi građanima i kao takav stoji na raspolaganju 24 sata dnevno.
 
II MESTO
 
Šta se može uraditi sa 622 glasa

Udruženje Lingo je osmislio web portal pod nazivom Šta se može uraditi uz podršku Community Boost projekta, čiji je cilj da podstiče građane da odlučno reaguju na probleme i tako aktivno utiču na pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici. Ovim projektom šaljemo poruku građanima da je dužnost svih nas da podsjećamo predstavnike lokalnih vlasti i institucija da rade odgovrno i transparentno svoj posao.
 
III MESTO
 
EkoVizija sa 498 glasova

Web mobilna aplikacija ponudiće mogućnost ljudima da na vrlo jednostavan način uslikaju i prijave ekološke probleme na koje nailaze, Smeće na javnom mjestu, neodgovornost ljudi, uništavanje rijeka i jezera i slične pojave. Korisnici će moći da uslikaju problem a zatim će aplikacija sama od sebe uzimati koordinate lokacije na kojoj se korisnik nalazi pa tako će se na jednostavan način uočiti svi problemi koji postoje.

Datum

06/25/2013 - 11:51

Autor

Written by urosh.ko